245 milyon liralık Futbol Federasyonu şirket gibi olacak

Güncelleme Tarihi:

245 milyon liralık Futbol Federasyonu şirket gibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 21:17

Türkiye Futbol Federas-yonu’nun yeni yönetimine özel sektör damga vurdu. 245 milyon liralık bütçeye sahip TFF’nin yönetim kurulunda yer alan 9 üye 7 farklı sektörde faaliyet gösterirken TFF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Bütçe büyüdü. TFF’yi şirket gibi yönetmek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni yönetiminde 6 farklı sektörden 8 işadamı yer alıyor. 245 milyon liralık bütçeye sahip TFF’nin yeni yönetiminde yer alan isimler sağlık, inşaat, elektrik, sigorta, tarım ve denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bütçenin son yıllarda hızla büyüdüğünü söyleyen TFF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydınlar, “TFF’nin yeni yönetimiyle futbola farklı bir bakış açısı kazandıracağız. TFF’yi şirket gibi yöneteceğiz” dedi.
Kurumsal yapıya kavuşmalı
Yeni dönemde futbolun profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi gerektiğine işaret eden Mehmet Ali Aydınlar, TFF’nin yeni yönetimini şöyle değerlendirdi: “Futbol endüstrisi her geçen gün büyüyor. Özellikle de TFF’nin bütçesi öne çıkıyor. bu bütçeyi yönetmek kolay değil. Profesyonel isimlerle çalışmak önemli. Bugün yeni yönetimde iş dünyası ağırlıkta görülüyor. Bunun en önemli sebebi de büyüyen endüstriyi kurumsal bir yapıya kavuşturma heyecanımızdır. Çalışma arkadaşlarımızın her biri kendi alanlarında önemli isimlerden oluşuyor. Bu da bize güç veriyor.”
TFF şirket gibi oldu
TFF’nin artık bir şirket gibi yönetileceğini söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, şu bilgileri verdi: “Türk futbolu için çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik göstergeleri her zaman yukarıya doğru hareket eden bir sektör oldu. TFF’nin bütçesi ve yapısı da artık bir şirket gibi yönetilmesini gerektiriyor. Önümüzdeki dönemde bunun için çalışacağız. Futbolun gelişimi ve büyümesi çok önemli. Önümüzdeki dönemde yeni yönetimimizle birlikte farklı projeler geliştirip hayata geçireceğimize inanıyorum.”
Göreve devam edeceğim
Aynı zamanda Acıbadem Yönetim kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Mehmet Ali Aydınlar, “TFF Başkanı olmama rağmen Acıbadem’deki görevimi de deva ettireceğim. Bu benim profesyonel işim. TFF Başkanlığıyla birlikte kendi işlerime de vakit ayıracağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Topçu Denetleme Kurulu’nda kaldı

 TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun (TFF) Denetleme Kurulu üyeleri de kendi alanında uzman bir ekip tarafından yönetiliyor. Denetleme Kurulu’nda öne çıkan isim ise yine Türk Hava Yolları’nın (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu oldu. Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Kenan Özsaraç ile birlikte TFF’nin Denetleme Kurulu’nda görev yapıyor.

Haberin Devamı

İş deneyimini futbola taşırız

TÜRKİYE Futbol Federsayonu’nun (TFF) yeni yönetimiyle başarılı işlere imza atacağını söyleyen TFF Yönetim Kurulu Üyesi Önder Karaduman, şu değerlendirmeyi yaptı: “İş dünyasındaki tecrübelerimizi türk futboluna aktaracağız. Bunun için genç dinamik ve tecrübeli bir ekip oluşturulduğunu düşünüyorum. Bu ekipte iş dünyasından daha fazla isim olması da önemli. Çünkü, futbolun kurumsal yapısı ve büyüyen ekonomik rakamları artık burada da yapısal yenilikler gerektiriyor. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak. Artık Türk futbolu için yeni bir dönem başlıyor.”

TFF’nin yeni yönetiminde iş dünyasından kimler var

Haberin Devamı

Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı)
Göksel Gümüşdağ (Gümüşdağ Elektronik ortağı)
Hüsnü Güreli (Baker Tilly Bağımsız Denetim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı)
Erhan Kamışlı (Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
Önder Karaduman (Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)
Kemal Olgaç (Allianz Yönetim Kurulu Üyesi)
Servet Yardımcı (Yardımcı Şirketler
Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)
Ergün Tekin (Beyton Yapı Sanayi A.Ş. ortağı)
Arif Koşar (Ak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!